×

EVA!

In de schaduw van de basiliek vind je EVA! Interieur, een gezellig winkeltje met leuke en betaalbare spullen. Zoek je iets nieuws voor je interieur, een mooi geschenk of een toffe handtas? Bij EVA! vind je wat je zoekt!

Dag Eva, dank je wel voor je warme ontvangst. Rita van Esmola gaf de fakkel aan jou door. Komen jullie vaak bij elkaar over de vloer?
Eva: Ik kom daar regelmatig. Ik zit hier nu 3 jaar en sinds dag 1 heeft Rita mij heel goed opgevangen. Ze stond altijd klaar met raad en daad, ze zit ook al langer dan ik in het handelaarsvak. Ik voelde me hier meteen welkom. En Esmola is gewoon ook een fijne plaats om te vertoeven, om iets te eten en te drinken. Ze zijn daar allemaal ook supervriendelijk, en het klikte echt van in het begin.

Je zit hier gezellig rond de basiliek en ook in een heel mooi pand…
Eva: Het pand is inderdaad heel tof, met die glasramen en zo. Het gebouw is eigendom van mijn nicht. Toen ik een paar jaar geleden een winkeltje wou starten, was dit pand beschikbaar. Hier was vroeger een filiaal van Amplifon hoorapparaten en ik wist niet direct wat ik met die testcabine hier middenin moest aanvangen.  Maar met de hulp en de creativiteit van mijn ouders heb ik er toch iets leuks van kunnen maken. En de ligging, tja, die is gewoon perfect! Halle is toch echt wel een prachtstad. Als je in het buitenland bent en je ziet een stad met zo’n indrukwekkende basiliek, grote markt, straatjes en pleintjes… daar ga je toch meteen naartoe?

Je werkte vroeger in de privésector. Hoe heb jij de switch gemaakt om een winkel te openen?
Eva:
Ik ben eigenlijk licentiaat geschiedenis, maar ik heb nooit les gegeven. Ik heb 22 jaar als gids in de chocoladefabriek van Cote d’Or gewerkt. De combinatie van de ‘geschiedenis van de chocolade’, het sociale contact en het werken met kinderen was de perfecte match voor mij. Toen de functie als gids wegviel, heb ik toch eens goed nagedacht over wat ik wou doen. Ik heb altijd een zwak gehad voor interieur en leuke spulletjes. En deze winkel is het resultaat.

Wat zijn de meest populaire producten?
Eva: Eigenlijk verkoopt alles relatief goed. In het begin verkocht ik vooral interieurspullen maar er zijn steeds meer leuke hebbedingetjes bijgekomen. Veel hangt af van het type klant en waar ze naar op zoek zijn. Ik heb een publiek voor de handtassen en de shoppers, die ik op maat en op kleur kan bestellen, er is een publiek voor die kleinere cadeautjes,… Ik zie hier veel verschillende mensen, zowel jong als oud en zo wel mannen als vrouwen.

En adviseer je je klanten ook?
Eva: Een leuk pakje hoeft niet veel te kosten. Sommige klanten hebben geen idee voor een cadeautje. Ik help hen dan graag, afhankelijk van hun budget. En of je nu iets koopt van 5 of van 50 euro, ik pak het even mooi en met even veel plezier in (lacht). Dit is echt mijn passie.

Je hebt ook een webshop?
Eva: Ik ben met de webshop begonnen toen ik moest sluiten omwille van corona, zodat klanten toch nog steeds leuke geschenkjes konden bestellen. Ik verstuurde per post of ging het zelf afleveren indien het in de buurt was. De webshop is gebleven, ook al is de winkel terug opengegaan. Mensen komen terug naar hier maar nemen vaak nog een kijkje op de webshop. Het is een soort catalogus geworden. Telkens ik nieuwe producten binnenkrijg, voeg ik die ook toe.

Zou je zo’n webshop aanraden aan een beginnend handelaar?
Eva: Ja ik denk toch dat een webshop een meerwaarde biedt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, gebruik een goeie template en zet daar foto’s en beschrijvingen in. Mensen die een winkel niet kennen en benieuwd zijn, zullen misschien een kijkje nemen op je webshop en dat verlaagt dan meteen de drempel om toch eens binnen te springen omdat ze dan beter weten wat je allemaal verkoopt.

Je bent ook actief op sociale media… Vind je dat onmisbaar voor een zaak als de jouwe?
Eva:
Ik dacht 3 jaar geleden, moet dat echt? Moet ik als veertiger met die sociale media aan de slag, dat is toch iets voor de jeugd. Wel, het tegendeel is bewezen. Ik ben actief op Facebook en Instagram en post foto’s van nieuwe producten en mijn volgers blijven op die manier op de hoogte. Het helpt echt om mensen af en toe eens een duwtje in de rug te geven om nog eens langs te komen (lacht).

Heb je naast jouw interesse voor decoratie nog andere interesses of hobby’s?
Eva:
Ik zit in de raad van beheer van de Heemkundige Kring Bellingahaim en daar kruipt best wel wat tijd in. Ik ben er ook eindredactrice van het ledenblad dat 4 keer per jaar uitkomt. We organiseren geregeld evenementen. Ik doe dat er echt graag bij, het is een hele fijne groep van vrijwilligers om mee samen te werken.

En om te ontspannen?
Eva: Ontspannen? (lacht) Oh, ik ben echt wel een bezige bij! Maar om te ontspannen ga ik wel graag de natuur in. Een goeie wandeling of eens gaan fietsen, daar kan ik van genieten. En lekker eten en drinken doe ik ook wel graag. Dat is ook ontspanning hé?!


EVA! Interieur | Klinkaert 1, 1500 Halle | 0476 22 39 05 | www.evainterieur.be
Dinsdag - zaterdag: 10u - 18u


Tot slot: welke handelaar mogen we van jou volgende keer bezoeken?
Eva: Falco Fietsbar op de Beestenmarkt. Een tof en vernieuwend fietsconcept van een sympathiek en dynamisch jong koppel.