×

Halle helpt Oekraïne

Het nieuws over de huidige situatie in Oekraïne, raakt ons allen. De laatste weken kwam een golf van solidariteit op gang om Oekraïners op de vlucht te helpen. Ook in onze stad is de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken groot: er bereikten ons heel wat spontane verzoeken om financiële, materiele of humanitaire steun te bieden. Wil je graag je steentje bijdragen? Deze pagina bevat alle info en de laatste updates over de praktische organisatie van hulpacties.

Hoe kan jij helpen?
 

Crisisopvang via #PlekVrij

Heb je een plek vrij en ben je bereid om Oekraïners op de vlucht op te vangen? Stel je kandidaat voor crisishuisvesting via het online formulier. We nemen contact met je op van zodra we je hulp kunnen gebruiken.


Financiële hulp

Wil je financiële hulp bieden? Giften zijn welkom via het 12-12 bankrekeningnummer van het Belgisch consortium voor noodhulpsituaties: BE 19 0000 0000 1212. Je kan ook geld overmaken naar het Rode Kruis (BE53 0000 0000 5353, met de vermelding "Oekraïne" ) of een online gift doen via de website van het Rode Kruis. Het geld wordt gebruikt om voedsel, water en medicijnen te kopen. Hiervoor blijft het Rode Kruis-Vlaanderen in nauw contact met de lokale afdelingen in het conflictgebied en ook met het Internationale Rode Kruis. 


Vrijwilligerswerk

Bied je graag een paar helpende handen? Of spreek je Oekraïens of Russisch en ben je bereid te tolken?

Materiële hulp

Heb jij herbruikbare spullen om te schenken? Laat het ons weten! Om slachtoffers gericht te kunnen helpen, werken we met een lijst van noodzakelijke goederen voor Oekraïense vluchtelingen in onze regio. We nemen daarom contact met je op als jouw goederen Oekraïners in nood kunnen helpen. Doneer enkel goederen in herbruikbare, nieuwe of zeer goede staat.


 

Blijf op de hoogte
 

Materiële hulp voor OekraïneMateriële hulp voor Oekraïne

Doneer herbruikbare spullen voor Oekraïne

Gepost op 14/03/2022

Voor de crisisopvang van Oekraïense vluchtelingen zijn we dringend op zoek naar verschillende meubels en andere huisraad.

Lees verder
situatie in Oekraïnesituatie in Oekraïne

Nieuwe informatiewebsite over situatie in Oekraïne

Gepost op 10/03/2022

Onze federale overheid centraliseert voortaan alle informatie over de situatie in Oekraïne op www.info-ukraine

Lees verder
OekraineOekraine

Halle solidair voor Oekraïne #PlekVrij

Gepost op 02/03/2022

Oekraïners zijn massaal op de vlucht voor het geweld in hun land. Onze stad voorziet ook opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen.

Lees verder